Renovlies of Glasweefsel

De meeste verwarring ontstaat wanneer men een keuze moet maken tussen Renovlies of Glasweefsel Beide producten zijn vervaardigd uit het zelfde materiaal te weten glasvezel Renovlies echter is absoluut structuurloos(glad) en oogt gelijk aan stucwerk Glasweefsel daarentegen is gewoven in gevarieerde structuren,denk hierbij aan het bekende ruitje of de visgraatstructuur,er zijn legio varianten verkrijgbaar.

Het materiaal is hierdoor gestructureerd in tegenstelling tot Renovlies Beide materialen hebben wel dezelfde eigenschappen qua sterkte en zijn beide scheuroverbruggend en werken brandvertragend.Tegenwoordig kiest men voor Renovlies ivm zijn gladde structuur ogend als stucwerk en ter vervanging daarvan Wanneer men zijn nieuwbouwwoning laat stucen zal dit stucwerk binnen afzienbare tijd scheurtjes gaan vertonen ivm de werking van de nieuwe woning Dit is niet te voorkomen! Renovlies is het perfecte alternatief voor stucwerk en bovendien is het stoot en krasvast, een eigenschap dat stucwerk ook niet heeft.

Door de eigenschap dat het scheuroverbruggend werkt kan uw woning gewoon “uitwerken”zonder dat u daar zichtbaar resultaat van heeft. Het Renovlies vangt de scheurtjes voor u op en camoufleert deze ook kortom uw woning kan zich “zetten”zonder dat u daar last van heeft. Omdat Renovlies glad is van structuur ten opzichte van glasweefsel,leent het zich voor diverse bewerkingen achteraf indien u wilt. Buiten het feit dat het er al prachtig uitziet wanneer aangebracht kunt u het naar believen overlatexen in iedere gewenste kleur zo vaak u wilt, maar ook tegelen of sierpleisteren behoren tot de mogelijkheden.

Besluit u een keuzebehang te willen plaatsen, denk bv aan een kinderkamer, dan is dit geen enkel probleem. Sterker nog Renovlies vormt de perfecte ondergrond Glasweefsel heeft dezelfde sterke eigenschappen, het beperkt zich echter door de structuur. Wanneer aangebracht geeft het niet de mogelijkheden zoals hierboven beschreven. Beide materialen zijn wanneer aangebracht niet of nauwelijks te verwijderen.

Bij Renovlies is dat ook niet noodzakelijk,bij glasweefsel zal u dan eerst moeten laten stucen voordat u iets anders kan aanbrengen Glasweefsel is daardoor een bewuste keuze, over smaak valt uiteraard niet te twisten,maar het is wel verstandig de genoemde voor en nadelen goed te overwegen alvorens u uw keuze maakt.

Machinale verwerking van reovlies/glasweefsel

Omdat wij werken met behanglijmmachines,wordt het materiaal zelf ingelijmd altijd i.p.v de wanden Hierdoor is de lijm altijd overal gelijkmatig en volledig verdeeld over het renovlies en kan het direct op de muur worden aangebracht. Dit maakt het voorlijmen van de wanden overbodig. Buiten de kostenbesparing van het voorlijmen van de wanden,levert het een beter en strakker eindresultaat op en het is sneller te verwerken. Overigens wordt keuzebehang in alle vormen ook door ons machinaal verwerkt met alle genoemde voordelen